This is delicious spread on warm bread, put into jam tarts or simply by the fingerful! Mine never lasts for 3 to 4 weeks in the fridge, for sure.
Makes 900 g ( 2lb ) of curd, approx.
You will need:
2 lemons, grated rind and juice
1 orange, grated rind and juice
4 medium eggs, well beaten
225 g / 8 oz white sugar
125 g / 4 oz unsalted butter or margarine, cut into small pieces
Method:
Place all the ingredients in a sturdy glass bowl and cook in a simmering bain-marie for 15 minutes, stirring often. Remove the bowl from the hot water and whisk the curd with a stick blender or by hand, for 1 minute. Pour into warm, sterilized jars and seal. Once cooled, it can be stored in the fridge for 3 - 4 weeks.
Cuajada de limón y naranja.
Para 900 g de cuajada, aproximadamente.
Se necesita:
El zumo y la piel rallada de 2 limones
El zumo y la piel rallada de 1 naranja
4 huevos medianos batidos.
225 g azúcar blanco.
125 g mantequilla sin sal o margarina, cortada en trozos pequeños.
Cómo se prepara:
Se ponen todos los ingredientes en un bol y se cuecen al baño María unos 15 minutos una vez esté hirviendo el agua, removiendo la mezcla a menudo. Se saca el bol del agua y seguidamente se bate la mezcla por un minuto con un minipimer o a mano. Se pone en tarros calentitos y esterilizados y se tapa. Una vez fría la cuajada, se puede guardar en el frigorífico entre 3 y 4 semanas.
3 comments:
IF your family obliges. Which I most certainly will not.
Orange and lemon curd is so osom :3
COÀGUL! :D
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